Wim de Bie is overleden. Vanzelfsprekend en terecht veel lof voor Van Kooten en De Bie. Voor mij was hij een voorbeeld en inspiratie als schrijver op het internet. Dat bedoel ik niet lichtvoetig. De Bie zag na 'Koot en Bie' snel mogelijkheden om zijn werk online voort te zetten.
Van 2002 tot 2008 maakte hij Bieslog voor de VPRO. Het archief staat nog online. Later ging hij door op een eigen Wordpress-pagina. Hij kon er zijn satirisch talent probleemloos kwijt.
De Bie werd in 2010 de Nationale Mental Coach ("De NMC leeft met u mee!"). En in die zelfbenoemde rol sprak hij zich uit tegen het schoonvegen van besneeuwde stoepjes. Deze oproep is het eerste waar ik aan dacht bij het lezen van zijn In Memoriam.
Ook mooi:
The New Yorker heeft een lang interview met Nick Cave, die zich de laatste jaren heeft ontpopt als expert en raadgever op het gebied van rouw, verwerking en geloof. Cave levert dan ook altijd. "Ik snap wel waar atheïsten vandaan komen", zegt hij. "Maar het uitsluiten van het goddelijke in mijn geval gewoon slecht voor de business van het songs schrijven."
Cave tourt binnenkort met bassist Colin Greenwood. Als fan van Nick Cave en Radiohead is de gedachte waanzinnig dat beide werelden elkaar kruisen. Het is niet uitgesloten dat we Greenwood op het nieuwe Bad Seeds-album horen, zegt Cave.
Ik vrees met grote vrezen dat we voorlopig niks van Radiohead horen. Colin Greenwood tourt met Nick Cave, Thom Yorke en Jonny Greenwood zijn druk met The Smile (een tour en een nieuw album), Philip Selway is bezig met solowerk. Radiohead ligt stil. Het laatste album komt uit 2016. Dat is zeven jaar geleden.
Een top 5 van Radiohead-albums volgens ChatGPT (genummerd, maar volgens de robot op willekeurige volgorde).
De nieuwe film van Wes Anderson heet Asteroid City. Het gaat over een bijeenkomst van jonge ruimtefans die wordt opgeschud door iets buitenaards. De film speelt zich af in 1955 en de nostalgie druipt van de Kodak-kleuren af.
Er is weer een blik aan Hollywoodsterren geopend. Je ziet o.a. vaste Anderson-castleden Ed Norton, Adrien Brody, Willem Dafoe en Jason Schwartzman, maar ook Tom Hanks, Scarlett Johansson, Margot Robbie, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Steve Carrell, Jeff Goldblum en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit is de trailer:
De Utrechtse Boekenbar is de leukste boekwinkel van Utrecht. En binnenkort brengen die sympathieke gasten een eigen boek (of zine?) uit. De titel is gebaseerd op de meest gestelde vraag in de winkel: Loopt het een beetje? Met bijdragen van Pepijn Lanen, Lisa Weeda en Maartje Wortel.
"Het is vijf maanden geleden dat Elon Musk te veel betaalde voor een relatief klein microbloggingplatform genaamd Twitter", schrijft TechCrunch. Het artikel heet Twitter is Dying.
Elon Musk heeft een nieuw lumineus idee om Twitter te redden (lees: het nog verder de grond in te stampen). Je moet straks betalen om op polls te stemmen. En op de Voor Jou-pagina staan alleen nog mensen met betaalde vinkjes of mensen die je al volgt. Ondertussen kun je ook niet meer zien wie op wie reageert. Het blijft waanzinnig om te zien hoe een miljardair in een gestaag tempo een ooit geliefd sociaal medium om zeep helpt.
Er bestaat zoiets als een indiesupergroep, bewijzen Phoebe Bridgers, Lucy Dacus en Julien Baker. Onder de naam Boygenius is hier nu het album the record. Actrice Kristen Stewart maakte er een korte film bij, die heet the film. Overzichtelijk.
Ik liet ChatGPT een trainingsschema maken waarmee ik over acht weken 10 kilometer kan hardlopen. Het kostte de nodige moeite, maar er is een schema. Geen idee of het verantwoord is, maar ik offer mijn lichaam hierbij op voor een experiment. Over twee maanden mijn bevindingen.
Er komt een animéserie van Scott Pilgrim vs The World. Gebaseerd op de graphic novels, met de cast van de speelfilm. Netflix gaat het uitzenden, maar wanneer is nog niet bekend.
Arc is mijn favoriete webbrowser. En de eerste browser die raad weet met mijn verzamelwoede als het om tabbladen gaat. En nu is Arc er ook voor de iPhone. Hoewel, is dat wel een browser? The Verge geeft opheldering.
Ik kan het echt niet laten, Midjourney is te verslavend.
En op NU.nl schreef ik een artikel over de Paus in een pufferjas. Het plaatje was afgelopen week overal te zien. Als je goed kijkt, kun je AI-beeld meestal (nog) wel herkennen. (Even inloggen om te lezen, helaas.)
Je las mijn webverzameling van 27 maart tot 2 april.
Comentários